Ett museum för hela Volvo

Volvo Museum finns till för att bevara Volvos historia och göra den tillgänglig för allmänheten. Det drivs gemensamt av Volvo Car Group och Volvokoncernen (där bland annat Volvo Lastvagnar, Volvo Bussar, Volvo Penta och Volvo Construction Equipment ingår).

Alltsedan museet invigdes 1995 har vår samling fortsatt att växa. Och förutom utställningsfordonen har vi under åren också samlat på oss ett omfattande arkiv av historiska dokument och bilder som ger en unik inblick i hur ett av Sveriges mest framgångsrika exportföretag växte fram.

KONTAKTA OSS

Har du fler frågor om Volvo Museum eller vill komma i kontakt med någon av oss som jobbar här?

Skicka ett mail till museum@volvo.com eller ring receptionen på 031 – 66 48 14 så hjälper vi dig.

PRESSBILDER

Volvo Museum exterior
Volvo Museum
Ladda ner som jpg (3000 x 2000 px)
043648.5-lg
Assar Gabrielsson och Gustaf Larson
Ladda ner som jpg (1543 x 1144 px)
De första Volvobilarna
Ladda ner som jpg (1600 x 1067 px)
Sören Nyeboe
Sören Nyeboe, VD
Ladda ner som jpg (3000 x 4000 px)

VOLVO MUSEUMS VÄNNER

Volvo Museums vänner är en förening med eldsjälar som hjälper oss att sprida kunskap om museet. Tack vare deras arbete får vi också ovärderlig hjälp att hitta och renovera nya objekt som passar i våra samlingar.

Vill du veta mer? Besök deras webbplats:

www.volvomuseumsvanner.com