TUNGA RALLYT VÄST 2018 KÖRDES LÖRDAGEN DEN 5 MAJ

maj 08, 2018

Ankomst i Arendal

Tävlingen, som är öppen för lastbilar och bussar som är minst trettio år gamla, kördes i år för tjugofemte gången. Huvudarrangör var Motorhistoriska Sällskapet i Sverige samt Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb.

Starten skedde hos Scania-Bilar i Arendal från kl. 09.00 där bilar och deltagare presenterades. Efter en runda på 10 mil gick ekipagen i mål vid Volvomuseet i Arendal efter ungefär fyra timmar.

Färdvägen gick över Åbro – Lindome – Eskilsby – Härryda – Öjersjö – Partille – Lundby – Arendal – Volvo Museum på Arendalsplan

På vägen vid de 5 kontrollerna fanns ett antal prov inlagda.

Nittiotre fordon deltog i rallyt som fungerade väl.

Vi målet kunde deltagarna besöka Volvomuseet. Där fanns underhållning för både barn och vuxna. Där skedde prisutdelning.

Prisutdelare var Mats Sabelström och Håkan Hyltner från Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb samt Stig-Olof Olofsson från Motorhistoriska Sällskapet i Sverige.

Vinnare i rallyt blev Åke Andersson från Abbekås i en Scania L 80 från 1968.

Andra priset gick till Tim Heydecke från Kungsbacka i en Opel Blitz från 1965.

Tredje priset gick till Gabriel Lars Krook från Lödöse i en Scania-Vabis Regent från 1957.

Tävlingens äldsta lastbil var en Volvo LV 78 från 1935. Totalt tre bilar tillverkade på 1930-talet deltog i tävlingen.

Tre danska och fem norska ekipage deltog.

Vid målet fanns alla deltagande bilar uppställda för att beskådas ut- och invändigt och under motorhuven.