TUNGA RALLYT VÄST 2017 KÖRDES DEN 13 MAJ

2a Pris 2017 3dje Pris 2017 Vinnare 2017

Tävlingen, som är öppen för lastbilar och bussar som är minst trettio år gamla, kördes i år för tjugofjärde gången. Huvudarrangör var Motorhistoriska Sällskapet i Sverige samt Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb.

Starten skedde hos Toveks Bil i Trollhättan från kl. 09.00. Efter en runda på 13 mil gick ekipagen i mål vid Volvomuseet i Arendal efter ungefär fyra timmar.

Färdvägen gick över Vänersborg – Trollhättefallen – Hjärtum – Lilla Edet – Lödöse – Älvängen – Kungälv – Säve – Sörred – Arendal – Volvo Museum på Arendalsplan

På vägen vid de 5 kontrollerna fanns ett antal prov inlagda.

Nittiofem fordon deltog i rallyt som fungerade väl.

Presentation av deltagarna och prisutdelning skedde vid målet i Arendal. Där kunde deltagarna besöka Volvomuseet.  Där fanns underhållning för både barn och vuxna.

Prisutdelare var Jan Jonsson, ordförande i Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb samt Stig-Olof Olofssont från Motorhistoriska Sällskapet i Sverige.

Vinnare i rallyt blev Bo Abrahamsson i en Scania LS 76 från 1965.

Andra priset gick till Spårvägssällskapet Ringlinjen med  en Volvo B 755 buss från 1964.

Tredje priset gick till Lars Krook med bisittare Leif Karlsson i en Scania L76 från 1965.

Tävlingens äldsta lastbilar var en Volvo LV 60från 1930. Totalt fem bilar tillverkade på 1930-talet deltog i tävlingen.

Tre danska och tre norska bilar deltog.

Vid målet fanns alla deltagande bilar uppställda för att beskådas ut- och invändigt och under motorhuven.

Tunga Rallyt 2017